Complete renovatie Schindler lift In het dorp Stichtse Vecht in de provincie Utrecht hebben de monteurs van Vebo Liftsupport een complete liftrenovatie uitgevoerd. De lift modernisering vond plaats bij een originele Schindler lift met 10 stopplaatsen bij een appartementencomplex uit 1968.

We hebben de lift voorzien van nieuwe besturing inclusief tableaus en een snelheidsbegrenzer inclusief spanwiel en kabel. Noodzakelijk na liftkeuring Uit de liftkeuring kwam naar voren dat de oude snelheidsbegrenzer doorslipte over de schijf waardoor de vanginstallatie niet meer werkte.

Tegenwoordig worden er geen snelheidsbegrenzers met een tandwiel geproduceerd. Daarnaast was de besturing van de lift 48 jaar oud waardoor een complete liftrenovatie de beste oplossing was. Arcode liftbesturing De liftbesturing die we hebben gebruikt is de Arcode, het nieuwste type van producent Arkel uit Istanbul. Dit type besturing is voorzien van een kunststof unit waarin de besturing en de frequentieregeling zijn gehuisvest.